October 27, 2020, 06:48:10 AM
News: Hey, we have forums!
  Pages: [1]
Print
Author Topic: [Mac] "Couldn't set resolution [1024x640]" error message on startup  (Read 7066 times)
bluestank
Mini Bit
**
Posts: 2


View Profile
« on: March 01, 2014, 04:32:16 PM »

Hi all,

I really enjoyed this game on my old Mac laptop, but I recently upgraded to the new retina display macbook pro.

I now get the error message in the title. Here is the full message:

***
Couldn't set resolution [1024x640]
Failed to find display resolution: 1024x640x32
***

I have tried changing my resolution to 1024x640 and I get the same message. Is there a way to change the settings out-of-game so that I can run it in windowed mode to see if this works? Any other solutions?

Thanks!
Logged
False.Genesis
Global Moderator
Super Bit
**********
Posts: 460


PRESS COMPILE FOR RAINBOWS

489981073
View Profile WWW
« Reply #1 on: March 01, 2014, 06:17:20 PM »

On OSX, the user settings are located here (also saves and other things you may want to copy over):

/Users/<USER>/Library/Application Support/Aquaria/preferences/usersettings.xml

If you can't see the Library folder (because OSX 10.7+ is dumb), paste this into a terminal:
Quote
chflags nohidden ~/Library

You'll find a display resolution line in there you can edit.

If that still doesn't work, check out http://www.bit-blot.com/forum/index.php?topic=4313.0 in a week or two, I'll try to release a new update soon that switches from SDL1.2 to SDL2 which should solve some display issues and fixes compatibility with OSX 10.9.
Logged

bluestank
Mini Bit
**
Posts: 2


View Profile
« Reply #2 on: March 01, 2014, 07:42:10 PM »

On OSX, the user settings are located here (also saves and other things you may want to copy over):

/Users/<USER>/Library/Application Support/Aquaria/preferences/usersettings.xml

If you can't see the Library folder (because OSX 10.7+ is dumb), paste this into a terminal:
Quote
chflags nohidden ~/Library

You'll find a display resolution line in there you can edit.

If that still doesn't work, check out http://www.bit-blot.com/forum/index.php?topic=4313.0 in a week or two, I'll try to release a new update soon that switches from SDL1.2 to SDL2 which should solve some display issues and fixes compatibility with OSX 10.9.


Thanks! Just switching the 32 in that config file to 64 in the resolution section fixed it!
Logged
  Pages: [1]
Print
Jump to: